Putin acuză NATO că se implică în conflictul din Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat duminică NATO că participă activ la războiul din Ucraina și că lucrează la dizolvarea țării sale.

În timpul unui interviu difuzat pe canalul de stat Rossia-1 pentru a comemora aniversarea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina, Putin a afirmat că, prin „trimiterea a zeci de miliarde de dolari în arme în Ucraina”, Alianța Nord-Atlantică participă la război. De asemenea, el a acuzat Occidentul că are „un singur scop: să desființeze fosta Uniune Sovietică și partea sa fundamentală… Federația Rusă”.

Președintele rus a declarat că Moscova nu poate ignora capacitățile nucleare ale NATO în continuare și a susținut că țara sa se află într-o luptă pentru propria supraviețuire în cadrul „acestei noi lumi care se conturează și se construiește doar în interesul unei singure țări, Statele Unite”.

„Nici măcar nu știu dacă un astfel de grup etnic precum poporul rus va putea supraviețui în forma în care există astăzi”, a adăugat el.

Între timp, fostul președinte al Rusiei și aliat al președintelui Vladimir Putin a declarat luni că dacă Occidentul continuă să furnizeze arme Kievului riscă o catastrofă nucleară globală, reiterând amenințarea sa cu un război nuclear din cauza Ucrainei.

Retorica apocaliptică a lui Dmitri Medvedev a fost văzută ca o încercare de a descuraja alianța militară NATO condusă de SUA și aliații occidentali ai Kievului să se implice și mai mult în războiul care durează de un an și care a adus Moscovei eșecuri pe câmpul de luptă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *