Putin a purtat discuții cu președinții Belarus, Uzbekistan, Kazahstan şi Turcia cu privire la rebeliune

Preşedintele rus, Vladimir Putin i-a informat pe omologii săi din Belarus, Uzbekistan şi Kazahstan, precum şi din Turcia, despre rebeliunea armată condusă de şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, informează EFE.

”Preşedintele şi-a informat interlocutorii cu privire la această situaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Inţial, el a vorbit la telefon doar cu liderii din Belarus, Alexander Lukaşenko, Uzbekistan, Şavkat Mirziioev, şi Kazahstan, Kasim-Yomart Tokaev. Ulterior, Kremlinul a comunicat că Putin a avut o conversaţie telefonică şi cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

”Preşedintele rus a informat despre situaţia din ţară în legătură cu rebeliunea armată. Preşedintele turc şi-a exprimat sprijinul deplin pentru măsurile luate de preşedinţia rusă”, a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Putin a promis să înăbuşe rebeliunea, care a început vineri seara şi a continuat astăzi cu cucerirea oraşului Rostov pe Don, în sudul ţării, de către Prigojin şi oamenii săi, care ameninţă să mărşăluiască spre Moscova.

Comunitatea internaţională, de la Statele Unite la Uniunea Europeană şi NATO, urmăreşte cu atenţie evenimentele, pe care Ucraina le interpretează ca un semn al prăbuşirii regimului Putin, iar mai multe ţări au recomandat cetăţenilor lor să evite călătoriile în Rusia şi deplasările în centrul Moscovei.

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *