Putin amenință: 95% din arsenalul nuclear rus a fost modernizat

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că 95% din forțele nucleare strategice ale țării au fost modernizate, subliniind că forțele aeriene au primit recent patru bombardiere supersonice cu capacitate nucleară. Acest anunț a fost făcut într-un discurs înregistrat pentru a marca Ziua apărătorului patriei, cu o zi înainte de împlinirea a doi ani de la începerea războiului din Ucraina.

În discursul său, Putin a salutat soldații care participă la ceea ce a numit o ‘operațiune militară specială’, descriindu-i drept eroi luptând pentru ‘adevăr și justiție’. Cu ocazia acestui eveniment, președintele rus a depus o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut, în memoria celor căzuți în lupte.

Putin a dedicat o parte semnificativă a discursului său realizărilor complexului militar-industrial rus. Acesta a subliniat că triada nucleară a Rusiei, care include capacități nucleare terestre, maritime și aeriene, este adusă la zi și constant modernizată.

‘Încorporând experiența noastră reală de luptă, vom continua să întărim forțele armate în orice mod posibil, inclusiv prin eforturi permanente de reechipare și modernizare’, a subliniat liderul rus. Acesta a adăugat că 95% din forțele nucleare strategice sunt acum echipate cu arme și echipamente moderne.

Putin a menționat că Rusia a început producția în serie a rachetelor hipersonice Zircon și că testează noi sisteme ofensive, fără a oferi detalii precise. De asemenea, acesta a evidențiat introducerea în dotarea marinei a unor submarine strategice noi și livrarea a patru bombardiere strategice cu capacitate nucleară Tu-160M.

Președintele rus a subliniat angajamentul continuu pentru dezvoltarea și producția în serie a armamentelor avansate, inclusiv introducerea tehnologiilor de inteligență artificială în sfera militară. Putin a insistat asupra faptului că Rusia deține cele mai avansate arme, chiar dacă unele dintre ele au avut întârzieri în timpul testării și implementării.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *