PSD și PNL decid, separat, lista finală pentru europarlamentare

Conducerile PSD și PNL vor decide, astăzi, în ședințe separate, care va fi lista comună de candidați pentru alegerile europarlamentare, dar și candidații de la sectoare.

Liberalii se reunesc de la ora 15.00 în Biroul Politic Naţional, iar social-democraţii au Consiliul Politic Naţional, de la aceeaşi oră, la Palatul Parlamentului, conform News.ro.

Liberalii au avut o ședință și în cursul serii de ieri, la Vila Lac, pentru stabilirea candidaților care se vor afla pe poziții eligibile.

Lista pentru Parlamentul European ar urma, conform anunțului lui Marcel Ciolacu, să fie deschisă de către Ramona Chiriac, fosta şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, care a şi renunţat deja la funcţie. 

Celelalte zece locuri considerate eligibile vor fi ocupate apoi, alternativ, de câte un reprezentant al celor două partide, cu locul al doilea revenind unui social-democrat.

Lista PSD i-ar include, în ordine, pe Mihai Tudose, Claudiu Manda, Vasile Dîncu, Victor Negrescu, Maria Grapini, Dragoş Benea, Simona Bucura-Oprescu, Titus Corlăţean.

Pe lista liberalilor se află Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Siegfried Mureşan, Adina Vălean, Alina Gorghiu, Daniel Buda, Vasile Blaga.

Dacă pentru locurile eligibile se aplică prinicpiul ”unu la unu”, după poziţia a 11-a, locurile ar urma să fie ocupate după principiul ”doi la unu” – doi reprezentanţi ai PSD, urmaţi de un liberal, potrivit negocierilor dintre cele două partide.

Tot în şedinţele de azi se aşteaptă o decizie finală și în ceea ce privește candidaţii la sectoarele Capitalei. PNL va da candidații la sectoarele 1 și 6, iar PSD la sectoarele 2 și 5. La sectoarele 3 și 4 se va merge cu primarii în funcție.  

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *