PSD se delimitează de Clanul Buzatu. Fosta soție a lui Buzatu, senatoarea Crețu: ”Sunt memoria vie a acestui partid”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat sâmbătă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, că preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu – reţinut de DNA pentru o mită de peste 1 milion de lei – a fost exclus din PSD, iar fiul acestuia, Tudor Buzatu, a demisionat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. De asemenea, soţia lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid – scrie News.ro. Revoltată de decizie, Crețu a anunțat că o va contesta.

Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că au fost luate trei decizii, prima fiind excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD şi numirea în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Vaslui a vicepreşedintelui Dragoş Benea.

„Am luat act de demisia din secretar de stat a domnului Buzatu Tudor şi de asemeni am propus colegilor mei suspendarea din funcţia de membru al PSD a doamnei Creţu, senatoare”, a anunţat Ciolacu. 

Ciolacu: Imaginea partidului este afectată

Ciolacu a declarat că se bucură că instituţiile statului „funcţionează total independent”, subliniind că aşa cum nu a comentat niciodată o decizie a unui magistrat, nu va face acest lucru nici „în acest caz, în care este cât se poate de evident”. 

Liderul PSD admite că imaginea partidului este afectată. „Sunt ferm convins că afectează. Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid. Dar cred că deciziile partidului şi reacţia partidului şi a colegilor mei şi a mea, personală, a fost cea corectă. Toate deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Crețu: Voi face contestaţie

“Aştept explicaţie statutară şi legală pentru suspendarea mea din partid. Voi face contestaţie la Comisia de integritate”, a reacționat Gabriela Creţu, ex-soția președintelui CJ Vaslui, pe grupul senatorilor PSD, imediat după ce a fost suspendată din partid. 

„Sunt memoria vie a acestui partid, ceea ce nu înţeleg este legătura mea cu vreun act de corupţie. Eu nu sunt rudă cu cel suspectat. Am fost soţia lui cu mult timp în urmă. Care este legătura mea? Deja avem o victimă, fiul meu, care şi-a dat o demisie de onoare, fără să fie nici implicat, nici acuzat, nici având niciun fel de problemă. Doar purta numele tatălui său. Dar eu, de ce?”, a afirmat Gabriela Creţu, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *