Protestul topless care l-a surprins pe cancelarul Germaniei: ”Embargo pentru gazul rusesc, acum!”

Două militante l-au luat prin surprindere pe cancelarul federal german Olaf Scholz, alături de care au insistat să se fotografieze, înainte de a se dezbrăca fără niciun avertisment şi a poza cu sânii goi, pentru a cere „un embargo asupra gazului, acum” împotriva Rusiei, informează AFP, preluată de Agerpres.

Cele două militante, care au profitat ieri de zilele uşilor deschise la guvernul german, au fost scoase rapid din clădire de agenţii de securitate, după acţiunea lor menită să denunţe invazia rusă asupra Ucrainei.

blank

Chiar dacă Germania, care depinde de gazul rusesc, caută alte mijloace de aprovizionare, ea nu a impus până acum un embargo complet asupra gazului din Rusia.

Întrebat pe acest subiect de public duminică, mai devreme, Scholz a amintit eforturile Berlinului pentru a găsi surse alternative de energie, printre care gazul natural lichefiat. Primele terminale pentru primirea de gaz natural lichefiat, pe care Germania se pregăteşte să le construiască, ar putea fi operaţionale abia de la începutul lui 2023.

„Apoi, problema noastră în ceea ce priveşte securitatea aprovizionării ar putea fi rezolvată la începutul lui 2024”, a precizat Scholz.

Europolis

Facebook

Comentarii

83 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *