Protestele fermierilor, în Germania: Scholz promite simplificarea birocrației

Cancelarul german Olaf Scholz le-a promis, astăzi, agricultorilor să reducă birocraţia pentru acest sector, care a organizat proteste masive în ultimele săptămâni, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Suntem ferm hotărâţi să discutăm concret cu agricultorii despre ce putem face pentru a le simplifica activitatea”, a declarat Scholz.

„E prea multă birocraţie”, a remarcat el.

Şeful executivului german a promis să studieze progresele care se pot face în Germania şi ce putem schimba la Bruxelles, în scopul de a simplifica obligaţiile administrative ale agricultorilor.

Agricultorii germani se mobilizează masiv de mai multe săptămâni deja împotriva unei reforme fiscale privind preţul motorinei ce prevede anularea, din 2026, a unei scutiri de care beneficiau.

Mişcării de frondă a agricultorilor germani i s-au raliat în ultimele zile şi alte ţări europene, unde au avut loc manifestaţii similare – Franţa, Polonia, România.

În Franţa, guvernul proaspăt instalat al lui Gabriel Attal a promis o „simplificare drastică” a reglementărilor pentru agricultură.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *