Proteste de amploare în Grecia, în urma accidentului feroviar

Asociațiile lucrătorilor feroviari au declanșat demonstrații, oprind joi serviciile feroviare naționale și metroul din Atena, pentru a protesta față de condițiile de muncă și față de ceea ce au descris ca fiind un eșec periculos în ceea ce privește modernizarea sistemului feroviar. De asemenea, au făcut apel la o grevă de 24 de ore.

Sindicatele au organizat un protest joi seară la Atena, în fața sediului operatorului feroviar al țării, Hellenic Train, ca răspuns la cel mai grav dezastru feroviar din istoria țării.

Două proteste separate în centrul Atenei au fost organizate de grupări de stânga, iar unul dintre ele s-a soldat cu violențe între tineri care aruncau cu pietre și poliția antirevoltă. Mitinguri au avut loc, de asemenea, la Salonic și Larissa.

Criticii dau vina pentru dezastrul feroviar pe lipsa de investiții publice, în timpul crizei financiare profunde, care s-a întins în cea mai mare parte a deceniului precedent. În 2017, operatorul feroviar, care pe atunci pierdea foarte mulți bani, a fost privatizat și cumpărat de grupul italian Ferrovie dello Stato Italiane.

Grecia are o rețea feroviară limitată, care nu ajunge în mare parte din țară. În ciuda anilor de proiecte de modernizare, o mare parte din lucrările de control feroviar sunt încă operate manual.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *