Proteste ale fermierilor la Bruxelles, în timpul reuniunii miniștrilor europeni ai agriculturii

Miniștrii Agriculturii se reunesc, astăzi, la Bruxelles, pe fondul unor noi proteste din partea fermierilor belgieni.

Peste 100 de tractoare blochează centrul Bruxelles-ului, ele fiind parcate în jurul sediului instituţiilor Uniunii Europene, la mică distanţă de zona izolată unde miniştrii au sosit pentru reuniune.

Agricultorii au aprins și focuri, ceea ce a determinat forţele de ordine să intervină cu tunuri cu apă pentru a stinge flăcările, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Protestul este unul organizat, iar fermierii le cer oficialilor UE să acţioneze în privinţa unei serii de probleme care îi afectează, de la preţurile ieftine din supermarketuri la acordurile de liber schimb ale blocului comunitar.

Fermierii din întreaga Europă au organizat săptămâni întregi de proteste pentru a cere factorilor de decizie politică să acţioneze în legătură cu o serie de presiuni la care, potrivit acestora, este supus sectorul agricol, printre care și normele stricte ale UE în materie de mediu.

Fermierii belgieni au cerut UE să stabilească preţuri minime de sprijin şi să iasă din acordurile de liber schimb care permit importul de produse străine mai ieftine.

Miniştrii Agriculturii urmează să dezbată un nou set de propuneri ale UE pentru a reduce presiunea asupra fermierilor, inclusiv o reducere a inspecţiilor agricole şi posibilitatea de a scuti fermele mici de anumite standarde de mediu.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *