Macron, ținta protestelor în timpul vizitei în Olanda

Furia împotriva reformei nepopulare a pensiilor în Franța l-a ajuns pe președintele Emmanuel Macron și în Olanda, unde protestatarii au întrerupt un discurs pe care acesta l-a ținut marți, la începutul unei vizite de stat de două zile.

Emmanuel Macron, vizită în Olanda

„Cred că am pierdut ceva. Unde este democrația franceză?”, a strigat un bărbat la începutul evenimentului de la Institutul Nexus. Alți protestatari din public au vizat legea pensiilor și schimbările climatice, în timp ce unul dintre ei a afișat un banner pe care scria: „Președintele violenței și al ipocriziei”.

Macron, care urma să țină un discurs despre suveranitatea europeană, s-a confruntat cu săptămâni întregi de proteste tensionate în țară împotriva legii pensiilor, care va prelungi vârsta la care lucrătorii francezi se pot pensiona. Macron s-a întrecut timp de câteva minute cu cei care strigau, în încercarea de a se face auzit.

„Pot să răspund la această întrebare, dacă îmi acordați puțin timp. Voi votați și alegeți oameni… contrapartida este că trebuie să respectați instituțiile votate de popor. În ziua în care veți considera: ‘Când nu sunt de acord cu legea, pot să fac ce vreau’ puneți în pericol democrația”, a spus președintele.

Consiliul Constituțional urmează să se pronunțe vineri dacă legea franceză respectă Constituția și dacă opoziția poate începe să strângă semnături pentru a organiza un referendum împotriva legii pensiilor.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *