Londra: Protestatari în Camera Comunelor

Activiștii grupului de protest ecologist Extinction Rebellion au intrat vineri în parlamentul din Marea Britanie.

Grupul a postat pe Twitter o fotografie în care apar cinci persoane în interiorul camerei de dezbateri a Camerei Comunelor, ținând în mână bannere pe care scrie „Lăsați poporul să decidă” și „Adunarea cetățenilor, acum”.

Protestatarii Extinction Rebellion au intrat în Parlamentul britanic

Parlamentul nu se află în prezent în ședință, iar un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor a declarat că personalul se ocupă de această situație.

„Suntem în criză și ceea ce se întâmplă în această cameră în fiecare zi ne face pe toți de râs, nu ne putem permite să continuăm așa. Avem nevoie de un nou mod de a lua decizii, în care mai multe voci să fie auzite”, a declarat într-un videoclip unul dintre protestatarii din interiorul parlamentului.

De asemenea, grupul a agățat un banner de o schelă de pe domeniul imobiliar, iar protestatarii s-au legat cu lacăte de porțile din fața parlamentului. Anumite zone ale domeniului parlamentar sunt de obicei deschise publicului, deși accesul la camera de dezbateri este de obicei limitat la tururile ghidate.

Extinction Rebellion, un grup care a provocat anterior zile întregi de haos în traficul din centrul Londrei, protestează de obicei împotriva problemelor legate de schimbările climatice.

Aceștia au precizat că trei dintre protestatari au fost înscriși la un tur oficial al clădirii. Incidentul este posibil să ridice probleme de securitate în legătură cu modul în care vizitatorii proprietății, care sunt verificați în mod obișnuit de paznici la intrare, au putut avea acces la sala în care vorbesc în mod regulat primul ministru al țării și legislativul ales.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *