Protestatari atacați lângă ambasada iraniană din Berlin

Protestatarii care au organizat o adunare pro-democrație în fața ambasadei iraniene din Berlin au fost bătuți și avertizați sub amenințarea armei de atacatori necunoscuți în weekend, a anunțat poliția germană, potrivit The Guardian.

Un ofițer care păzea clădirea a văzut trei bărbați cu fețele acoperite distrugând steaguri și bannere pe care scria „Iranienii vor democrație” și „Libertate pentru femei” dintr-o caravană parcată în cartierul Dahlem, în capitală, duminică dimineața.

De la începutul protestelor, declanșate de moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care fusese arestată la Teheran pentru că purta un hijab „necorespunzător”, au avut loc numeroase încăierări în apropierea ambasadelor iraniene din Europa.

Poliția din Berlin a declarat că „persoanele necunoscute au încercat să deschidă ușa rulotei, în care se aflau patru bărbați cu vârste de 34, 37, 55 și 63 de ani”. În haosul care a urmat, un protestatar a fost lovit pe spate cu un băț de lemn, altul a fost împins la pământ, iar un al treilea a fost tăiat la picior cu „un obiect ascuțit, probabil un cuțit”.

Incidente îngrijorătoare au avut loc și în Marea Britanie și Franța. Cel puțin 12 persoane au fost arestate luna trecută la Londra după altercații cu ofițerii și printre cei care protestau în mulțime în fața ambasadei iraniene din Princes Gate, Knightsbridge. De asemenea, poliția franceză a folosit gaze lacrimogene și a recurs la tactici antirevoltă pe 25 septembrie pentru a împiedica sute de protestatari să mărșăluiască în fața ambasadei Teheranului din Paris.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *