Parlamentul Finlandei renunță la Pepsi, din cauza activităților companiei în Rusia

Restaurantele din cadrul Parlamentului Finlandez au decis să oprească servirea produselor Pepsi în semn de protest față de continuarea activităților companiei-mamă a acestor băuturi răcoritoare, în Rusia.

Decizia drastică a fost anunțată astăzi în urma unei plângeri depuse de membrul centrist al Parlamentului Finlandez, Tuomas Kettunen, care a solicitat ca instituția să „dea un exemplu” și să înceteze vânzarea „Pepsiului sângeros”. Această hotărâre a fost susținută de o majoritate de membri ai parlamentului, care au votat în favoarea întreruperii furnizării produselor Pepsi în clădirea legislativă.

În conformitate cu informațiile furnizate de postul public de televiziune Yle din Finlanda, produsele PepsiCo nu mai sunt disponibile în restaurantele parlamentului, iar această decizie a fost primită cu susținere din partea opiniei publice finlandeze. Oamenii au exprimat solidaritate față de Ucraina, după ce săptămâna trecută PepsiCo a fost inclusă pe lista companiilor private considerate de Ucraina drept „sponsorii războiului” în conflictul cu Rusia.

Deși PepsiCo a întrerupt producția de Pepsi, Mountain Dew și 7UP în Rusia în septembrie anul trecut, compania a continuat să vândă aceste produse în țară, iar profiturile sale s-au quadruplat în ultimul an. Într-un gest de solidaritate cu Ucraina și într-o încercare de a exercita presiune asupra PepsiCo, Finlanda se alătură altor țări europene care au luat măsuri similare împotriva companiei.

În timp ce Parlamentul Finlandez și opinia publică locală au luat această decizie fermă, reprezentanții PepsiCo au refuzat să comenteze subiectul atunci când au fost contactați de Politico.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *