Protejarea bugetului UE: deputații europeni în vizită de informare în Polonia

O delegație de șapte deputați europeni, condusă de președintele Comisiei de control bugetar Monika Hohlmeier se va deplasa la Varșovia pentru a analiza plățile fondurilor UE.

În timpul vizitei lor din 18-20 iulie, deputații europeni doresc să înțeleagă la fața locului gestionarea și distribuirea fondurilor UE în Polonia și să discute direct cu părțile interesate.

Aceștia urmează să se întâlnească cu membri ai parlamentului polonez, ai Ministerului Fondurilor și Politicii Regionale, ai instituției de audit, precum și cu jurnaliştii și cu asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor.

Deputații europeni vor vizita, de asemenea și un proiect de succes plătit din fondurile de coeziune UE – a doua linie de metrou din Varșovia.

Deputații europeni vor vizita, de asemenea, sediul Agenției Europene de Frontieră și Garda de Coastă din Varșovia, pentru a continua discuțiile cu ei după decizia inițială a Parlamentului de a amâna aprobarea conturilor Frontex. Parlamentul va reevalua dacă agenția a dat curs observațiilor Parlamentului la un al doilea vot în octombrie 2022.

„În acest moment, este important ca deputații europeni să vadă cu proprii lor ochi cum sunt cheltuite fondurile UE pe teren și ce se face la nivelul statelor membre pentru a proteja interesele financiare ale Uniunii. Această misiune de constatare a faptelor în Polonia se concentrează pe gestionarea financiară a banilor contribuabililor și pe existența unor sisteme și proceduri de guvernanță pentru a face țara potrivită pentru viitoarea provocare de gestionare a fondurilor de recuperare”, a declarat șeful delegației Monika Hohlmeier.

Anamaria Kopornyai-Toth

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

  1. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
    I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m
    not seeing very good gains. If you know of any please share.
    Appreciate it! You can read similar article here: GSA List

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *