Propagarea Coronavirus, în timp real

79524 de cazuri confirmate în lume, 2626 de morți și 25160 de vindecați de Coronavirus. Este situația momentului, reflectată de o hartă interactivă, actualizată constant, care prezintă evoluția epidemiei de Coronavirus COVID-19 de-a lungul planetei. Baza de date realizată de cercetătorii de la universitatea americană Johns Hopkins din Baltimore reflectă bilanțul momentului în ceea ce privește cazurile de îmbolnăvire, cifra celor decedați și a celor vindecați. Statistica în timp real e gestionată de cercetătorii de la Centrul pentru Știința Sistemelor și Inginerie de la universitatea Johns Hopkins, una din cele mai prestigioase din SUA.

Datele provin de la organizația Mondială a Sănătății, de la Comisia Națională de Sănătate din China, de la centrele de control și prevenire a maladiilor din SUA, precum și de la o rețea socială a specialiștilor în domeniul sănătății.

Universitatea e renumită pentru specializarea sa în cercetare, având asociați în acest moment 37 de laureați ai premiului Nobel în diverse specialități. Fondată în 1876, instituția de învățământ superior poartă numele antreprenorului și filantropului Johns Hopkins, care, la moartea sa în 1873, și-a lăsat averea, acumulată din investiții în acțiuni la cea mai veche companie americană de căi ferate, pentru înființarea unei universități și a unui spital. Suma consacrată prin testament acestui scop – 7 milioane de dolari (echivalentul a aproape 150 de milioane de dolari de acum) – a reprezentat cel mai consistent gest filantropic din SUA de până atunci.

Puteți verifica situația răspândirii Coronavirus aici: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/idex.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

H. Blidaru

 

 

Facebook

Comentarii

81 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *