Proiect românesc: Departament pentru Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

Mai mulţi deputaţi de la PNL propun, într-o iniţiativă legislativă, înfiinţarea Departamentului pentru Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Potrivit propunerii legislative, aceasta ar urma să fie o instituţie administrativă autonomă, cu personalitate juridică, având misiunea de a acorda asistenţă tehnică instituţiilor şi autorităţilor publice din Republicii Moldova, exclusiv cu privire la procesul de aderare la Uniunea Europeană. Prin hotărâre a Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, departamentului i se va aloca un spaţiu pentru desfăşurarea activităţii la nivelul clădirii Palatului Parlamentului.

Departamentul pentru Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană îşi va înceta activitatea în termen de 30 de zile de la momentul încheierii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Instituţia va fi condusă, potrivit proiectului, de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, cu mandat de 4 ani, care poate fi reînnoit o singură dată. Preşedintele este numit prin hotărâre adoptată în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, la propunerea grupurilor parlamentare, dintre personalităţile cu pregătire şi experienţă în domeniul juridic sau administrativ.

Propunerea legislativă se află în dezbatere publică la Camera Deputaţilor până la data de 6 iunie, forul decizional fiind Senatul.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *