Oficiali separatiști pro-ruși, uciși în estul Ucrainei

Procurorul general al autoproclamatei Republici Populare Lugansk din estul Ucrainei, susținută de Rusia, și adjunctul său au fost uciși într-un atac cu bombă. La Berdiansk, au fost omorâți adjunctul șefului administrației și soția sa.

„Ca urmare a unui act terorist, procurorul general, Serghei Gorenko, și adjunctul său, Ekaterina Steglenko, au fost uciși”, a declarat Leonid Pasechnik într-un comunicat postat vineri pe aplicația de mesagerie Telegram.

Atac cu bombă în Lugansk

Pasechnik a acuzat Ucraina pentru acest atac, care, a spus el, „a arătat că regimul de la Kiev a depășit toate limitele posibile”. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea guvernului ucrainean. Agențiile de presă rusești au raportat anterior o explozie de bombă la birourile procurorului general, citând oficiali locali și serviciile de urgență.

Dublă crimă la Berdiansk

Tot azi, autoritatea separatistă susținută de Rusia la Berdiansk a acuzat Kievul că l-a ucis pe adjunctul șefului administrației, care a condus comisia electorală teritorială a orașului pentru referendumul de aderare la Rusia. Administrația orașului, instalată de ruși, a postat un mesaj pe Telegram în care susține că Oleg Boiko și soția sa, Liudmila Boiko, au fost uciși în garajul lor din Berdaiansk, situat în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *