Scăderea producției de energie în Franța contribuie la prețurile record din UE

Prețurile energiei europene ating niveluri record, în timp ce Franța se confruntă cu o producție nucleară și hidroelectrică mai scăzută, fapt ce adaugă presiune asupra pieței energiei, care se confruntă deja cu aprovizionarea mult redusă cu gaz rusesc.

Problemele tehnice au împiedicat reactoarele nucleare franceze să funcționeze optim din cauza întreținerilor de vară, iar seceta a redus producția hidroelectrică, o altă sursă cheie de producere a energiei electrice.

Întrucât gazele reprezintă cea mai mare parte a deficitului, țara are nevoie de energie din țările vecine pentru a face față penuriei nucleare. O astfel de cerere suplimentară a destabilizat piața și a generat scumpiri la nivel european.

„În Franța, doar jumătate din reactoare funcționează”, a declarat secretarul de stat german în cadrul Ministerului Economiei, Patrick Graichen.

„Franța cumpără din altă parte, chiar dacă energia este scumpă”, a spus el, adăugând că Germania și Italia trimit deja energie în Franța.

Ulterior acestei declarații, grupul EDF a anunțat lucrări de reparații la alte patru reactoare. Drept urmare, 32 din cele 56 de reactoare nucleare franceze sunt acum oprite.

Franța și Germania reprezintă două treimi din consumul de energie al Europei de Vest, pe o piață interconectată.

Aceste probleme au fost observate în prețul de referință al energiei de bază din Germania, care a urcat luni la un preț record de 709 euro pe megawat oră (MWh) o creștere de 50% în ultimele două săptămâni.

Anamaria Kopornyai-Toth

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

 1. Wow, superb blog layout! How lengthy have you been blogging for?

  you made blogging look easy. The overall glance of your web site is wonderful, as smartly as the content material!
  You can see similar here sklep internetowy

 2. Hi! Do you know if they make any plugins to help
  with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Appreciate it! I saw similar blog here: AA List

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *