Probleme cu legea pentru directorul lui Ajax Amsterdam

Ajax și-a suspendat temporar directorul general, Alex Kroes, din funcțiile sale. Într-o declarație oficială a clubului, s-a menționat că se are în vedere posibilitatea unei despărțiri definitive de Kroes.

Ajax a descoperit că Kroes a cumpărat 17.000 de acțiuni ale clubului cu o săptămână înainte de numirea sa ca director general, pe 2 august, anul trecut.

După consultări cu experți juridici, Ajax a concluzionat că Kroes s-a angajat într-o tranzacție privilegiată, care este considerată o infracțiune. Clubul va coopera în continuare cu agențiile de aplicare a legii.

Atribuțiile și responsabilitățile lui Kroes vor fi preluate de colegii săi din consiliul de administrație. O adunare extraordinară a acționarilor va avea loc în curând pentru a discuta următorii pași ai clubului.

Ajax se află în prezent pe locul cinci în Eredivisie după 27 de runde. În plus, au fost eliminați din faza grupelor din Europa League și au pierdut cu Aston Villa în optimile de finală ale Ligii conferințelor.

Ajax va avea un nou antrenor principal în această vară. Probabil că Pep Lijnders, asistentul lui Jurgen Klopp la Liverpool, va prelua postul.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *