Primul vapor al ONU cu cereale ucrainene a plecat spre Africa

Prima navă umanitară închiriată de ONU pentru a transporta cereale ucrainene a părăsit, marţi, Ucraina, cu aproximativ 23.000 de tone pentru Africa, a anunţat Ministerul Infrastructurii ucrainean, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„În această dimineaţă, cargoul a plecat spre portul Djibouti, unde cerealele vor fi livrate la sosire consumatorilor în Etiopia”, a indicat ministerul ucrainean.

La bordul acestei nave închiriate de Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite se află la 23.000 de tone de grâu.

Ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a afirmat că speră ca două sau trei nave suplimentare, care vor fi  închiriate de ONU, trebuie să plece în curând din Ucraina, pentru a ajunge pe piețe din Africa.

Acesta este primul transport de ajutor alimentar care părăseşte Ucraina de la semnarea, în iulie, a acordului între Kiev şi Moscova, prin medierea Turciei şi sub egida ONU, privind exporturile de cereale ucrainene. ”Evident că ne aşteptăm ca mai multe nave să părăsească porturile ucrainene pentru a ajuta oamenii din întreaga lume. Aceasta este doar prima dintre multele nave umanitare care vor părăsi porturile”, a declarat, la rândul lor, reporterilor Marianne Ward, director adjunct de operaţiuni pentru Programul Alimentar Mondial din Ucraina.

Prima navă comercială, Razoni, încărcată cu 26.000 de tone de porumb, a plecat pe 1 august spre Liban, treaversând coridoarele securizate convenite pe Marea Neagră. Un total de 16 bărci au părăsit Ucraina de la intrarea în vigoare a acordului, potrivit bilanţului autorităţilor ucrainene, dar nici o navă umanitară a ONU nu a ajuns încă pe mare.

Potrivit Programului Alimentar Mondial, un record de 345 de milioane de persoane din 82 de ţări se confruntă în prezent cu o insecuritate alimentară acută.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

3 răspunsuri

 1. Wow, incredible blog layout! How lengthy have you been running a blog
  for? you make blogging glance easy. The total glance of
  your web site is wonderful, let alone the content!
  You can see similar here e-commerce

 2. Hey! Do you know if they make any plugins to assist with
  SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good success. If you
  know of any please share. Kudos! You can read similar text here:
  E-commerce

 3. Hey there! Do you know if they make any plugins to
  help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for
  some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Thanks! I saw similar art
  here: List of Backlinks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *