Primul transport de cereale din Ucraina a ajuns la destinaţie, în Turcia

O navă care transportă cereale ucrainene, sub auspiciile ONU şi Turciei, este prima care a ajuns la destinaţie. Este vorba de nava Polarnet, aflată sub pavilion turcesc, care a acostat astăzi în portul Derince, în apropiere de Istanbul, după ce a plecat din Chornomorsk, pe 5 august. Nava este încărcată, potrivit autorităților ucrainene, cu o cantitate de 12.000 de tone de porumb.

Alte două nave de transport, Arizona şi Sacura, care transportă boabe de soia şi porumb, au părăsit, astăzi, porturi ucrainene de la Marea Neagră, au anunţat autoritățile ucrainene. Sacura transportă 11.000 de tone de boabe de soia și se îndrepte spre Italia, în timp ce nava Arizona, care transportă 48,4 tone de porumb, a plecat din Ciornomorsk spre Iskenderun, port în sudul Turciei, conform ministerului turc al Apărării.

Ministerul ucrainean al Infrastructurii a declarat, duminică, că o a treia navă Fulmar, aflată sub pavilion străin, a ajuns în portul ucrainean Ciornomorsk de la Marea Neagră, unde urmează să preia, de asemenea, un alt transport de cereale.

Prima navă care a plecat din Ucraina este nava Razoni, sub pavilion Sierra Leone, încărcată cu 26.000 de tone de porumb. Aceasta a plecat din portul Odesa, pe 1 august, şi încă nu a ajuns încă la destinaţie, în Liban. Se estimase anterior că nava ar fi trebuit să sosească duminică în Liban, dar aceasta este în prezent ancorată în largul coastei de sud a Turciei.

Până în prezent, zece nave au fost autorizate să navigheze, în baza acordului privind cerealele.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

84 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *