Budăi a demisionat. Pe când Firea?

Marius Budăi şi-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii, după dezvăluirile scandaloase în cazul azilelor groazei din llfov.

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), și-a prezentat demisia joi, după o discuție cu premierul Marcel Ciolacu.

Demisia sa vine după ce DNA (Direcția Națională Anticorupție) a deschis un dosar și a efectuat percheziții în instituțiile subordonate Ministerului Muncii, în legătură cu modul în care acestea și-au îndeplinit atribuțiile în cazul azilelor.

Marius Budăi și fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, sunt considerați responsabili pentru acoperirea abuzurilor din azile. Aceasta reprezintă prima demisie din cadrul noului cabinet PSD-PNL, condus de premierul Marcel Ciolacu, la mai puțin de o lună de la formarea guvernului.

În urma controalelor efectuate săptămâna aceasta de către autorități, numeroase azile au fost închise sau au avut activitatea suspendată. De asemenea, s-au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ 160.000 de euro. Aceste investigații au fost declanșate în urma dezvăluirilor despre abuzurile și tratamentul inuman la care erau supuși vârstnicii din anumite azile din județul Ilfov.

Ancheta deschisă de DIICOT și investigația realizată de DNA vizează atât proprietarii azilelor, cât și posibila complicitate a unor funcționari publici.

Facebook

Comentarii

84 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *