Moscova și-a extins sistemul de apărare aeriană

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a dezvăluit planurile de extindere a sistemului de apărare aeriană al capitalei ruse, în contextul intensificării atacurilor cu drone ucrainene asupra orașului, conform informațiilor furnizate de agenția de presă DPA.

Într-o declarație adresată reprezentanților companiilor municipale, Sobianin a subliniat importanța asigurării securității locuitorilor din Moscova și a infrastructurii orașului.

„În acest an am luat numeroase măsuri pentru a proteja Moscova de amenințările reprezentate de drone și încercările de atacuri teroriste”, a declarat Sobianin, subliniind faptul că în ultimele săptămâni au fost implementate noi sisteme de apărare aeriană pentru a contracara amenințarea cu dronele.

Primarul a evidențiat, de asemenea, eficiența acestor noi sisteme, menționând: „Uneori asfaltul nici nu are timp să se răcească – și deja rachetele intră în acțiune, doborând dronele.”

Cu toate acestea, observatorii internaționali au ridicat semne de întrebare cu privire la veridicitatea informațiilor oficiale furnizate de Moscova în legătură cu numărul de drone ucrainene detectate și doborâte de sistemul de apărare aeriană al Moscovei.

În contextul creșterii atacurilor cu drone, armata ucraineană și-a intensificat operațiunile împotriva Rusiei, vizând ținte de-a lungul frontierei și în Moscova. Aceste evenimente au generat îngrijorări privind securitatea orașului și au determinat autoritățile să adopte măsuri suplimentare pentru a proteja cetățenii și infrastructura Moscovei.

Facebook

Comentarii

66 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *