Prima reuniune a Comunităţii politice europene: UE plus 17 țări

Liderii statelor Uniunii Europene şi din 17 țări învecinate se vor întâlni, joi, la Praga pentru a discuta răspunsurile la consecinţele războiului din Ucraina, potrivit preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

„În câteva zile ne vom întâlni la Praga pentru două evenimente importante: prima reuniune a Comunităţii politice europene, pe 6 octombrie, şi o reuniune informală a Consiliului European, a doua zi”, a anunţat Michel, în scrisoarea de invitaţie pe care a adresat-o liderilor europeni, potrivit Agerpres. „Am convenit să lansăm Comunitatea politică europeană cu scopul de a reuni ţările continentului”, a subliniat preşedintele Consiliului European.

Au fost invitaţi șefi de state și guverne din 17 ţări europene: Marea Britanie, Turcia, cele şase ţări din Balcanii de Vest, Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Ucraina, Georgia, Republica Moldova, Armenia şi Azerbaidjan.

„Ambiţia este de a reuni liderii pe picior de egalitate şi de a stimula dialogul politic şi cooperarea pe probleme de interes comun astfel încât împreună să lucrăm pentru a consolida securitatea, stabilitatea şi prosperitatea Europei în ansamblu”, a subliniat Charles Michel.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *