Prim-ministrul Greciei: ”Nu putem gestiona singuri problema migrației din UE”

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu ar trebui să fie singura țară responsabilă de gestionarea migrației în Uniunea Europeană sau să fie acuzată că nu a depus suficiente eforturi pentru a salva migranți. În opinia sa, migrația este o problemă europeană, iar UE trebuie să lucreze colectiv pentru a găsi o soluție.

Grecia este punct de intrare în UE pentru refugiații și migranții din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. În timp ce afluxul a fost redus semnificativ după pactul UE-Turcia din 2016, Grecia continuă să se confrunte cu provocări legate de migrație.

Mitsotakis a făcut aceste remarci la o lună după un naufragiu care a avut loc la 87 de km de orașul Pylos din Grecia. În timp ce paza de coastă elenă a reușit să salveze 104 persoane, sute de migranți s-au înecat când nava supraîncărcată s-a răsturnat.

Investigațiile continuă pentru a stabili cauzele tragediei, supraviețuitorii susținând că nava s-a răsturnat în timpul unei încercări de remorcare a pazei de coastă elene, acuzație pe care Grecia o neagă cu vehemență.

Mitsotakis, recent ales în funcția de prim-ministru, a evidențiat poziția precară a Greciei, deoarece se află la granița externă a Mediteranei, o rută populară pentru migranții și refugiații care doresc să intre în UE.

Facebook

Comentarii

81 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *