Prigojin, identificat printre victimele accidentului aviatic de lângă Moscova

Autoritatea pentru aviaţie civilă din Rusia, Rosaviaţia, a publicat, în această dimineață, numele tuturor celor 10 pasageri şi membri ai echipajului aflat la bordul avionului Embraer care s-a prăbuşit în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova.

 Printre aceştia, se regăsesc şeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, precum şi unul dintre principalii adjuncţi ai acestuia, Dmitri Utkin, transmite Agerpres.

Totodată, pe listă se mai aflau Serghei Propustin, Evgheni Makarîian, Aleksandr Totmin, Valeri Cekalov şi Nikolai Matiuseev. De asemenea, au fost anunțate şi numele celor trei membri ai echipajului.

Dmitri Utkin, fost ofiţer în armata rusă şi în forţele speciale, era unul dintre comandanţii grupării şi se ocupa de pregătirea de luptă a mercenarilor Wagner.

Un posibil atac cu rachetă – prima supoziție

Evgheni Prigojin și echipa sa, întoarsă recent în Rusia după o călătorie în Africa, au decolat miercuri seara cu două aeronave Embraer Legacy 600, de pe aeroportul  Șeremetievo din Moscova și zburau către Sankt Petersburg.

La mai puțin de o jumătate de oră de la decolare – în jurul orei 18.20 – avioanele urcau deasupra districtului Bologovsky din regiunea Tver. Două explozii puternice au fost văzute pe cer, după care unul dintre avioane, mai întâi rotindu-se în spirală, iar apoi căzând, s-a prăbușit.

În timpul căderii, în apropierea satului Kuzhenkino, rezervoarele Embraer umplute înainte de plecare au explodat, iar la locul prăbușirii a izbucnit un incendiu de proporții, distrugând în câteva minute epava și trupurile persoanelor aflate printre ele.

La bord, se aflau șapte pasageri și trei piloți, iar toți și-au pierdut viața.

Potrivit ziarului rus Kommersant, care citează experți în domeniul aviatic, cauza prăbușirii avionului ar putea fi o explozie la bord sau un atac cu rachetă, această ultimă versiune fiind susțină de faptul că avionul a fost distrus în aer.

Instituția rusă de investigare a accidentelor (TFR) a avansat scenariul neglijenței piloților, dar o anchetă se află în curs.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *