Prețul petrolului este în scădere, după intervenția Israelului în Gaza

Cotaţia petrolului a scăzut, astăzi, pe piaţa din Asia, după ce ofensiva terestră lansată de Israel în Fâşia Gaza nu a condus la o reacţie militară semnificativă din partea Iranului, calmând îngrijorările că livrările regionale de ţiţei ar putea fi întrerupte, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Barilul de ţiţei Brent, un indicator de referinţă la nivel global, a coborât luni sub pragul de 90 de dolari, după ce vineri a crescut cu aproape 3%. Chiar dacă trupe şi tancuri israeliene au intrat în partea de nord a Fâşiei Gaza, autorităţile israeliene au anunţat că vor urma o abordare treptată, ceea ce a calmat îngrijorările că o invazie masivă va duce la o escaladare regională.

Piaţa petrolieră mondială a fost perturbată de conflictul din Gaza, având în vedere că există potenţialul de extindere dincolo de Fâşia Gaza şi Israel, ceea ce ar pune în pericol livrările mondiale.

Orientul Mijociu este responsabil pentru o treime din livrările mondiale de petrol şi există îngrijorări că o escaladare a războiului ar putea duce la atacuri asupra tancurilor petroliere şi o reducere a exporturilor de petrol ale Iranului.

Înainte de debutul tranzacţiilor pe piaţa din Asia, atât Teheranul cât şi Washingtonul au avertizat că există în continuare pericolul ca războiul din Gaza să se extindă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *