Prețul petrolului crește, după ce Opec+ a redus producția

Unele dintre cele mai mari țări producătoare de petrol din lume au convenit să reducă cantitatea de petrol pe care o exportă, într-o decizie care se așteaptă să crească prețul petrolului în întreaga lume. Membrii Opec+, un grup care include Arabia Saudită și Rusia, au declarat că vor reduce producția cu două milioane de barili pe zi.

Crește prețul petrolului

Grupul urmărește să susțină prețurile, care au scăzut pe măsură ce economia mondială încetinește. Barilul de petrol Brent se tranzacționa la 84,06 dolari la sfârșitul lunii septembrie, în scădere față de maximele de aproximativ 130 de dolari din această primăvară.

Cu toate acestea, vestea reducerii planificate a producției Opec+ a împins prețurile în sus cu 1%, până la 92,74 dolari pe baril miercuri. Reducerea anunțată de Opec+ este cea mai mare reducere realizată de grup din 2020 încoace.

Aceasta vine în ciuda apelurilor SUA și ale altora de a pompa mai mult, după ce prețurile au crescut în această primăvară, când războiul din Ucraina a perturbat aprovizionarea.

„Decizia este tehnică, nu politică”, a declarat pentru reporteri ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail al-Mazroui, în timp ce membrii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (Opec) și aliații s-au reunit la Viena pentru a discuta planurile.

În ciuda scăderii prețurilor și a îngrijorărilor legate de economia globală, Caroline Bain, economist șef pentru mărfuri la firma de cercetare Capital Economics, a declarat că a fost un moment neobișnuit.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *