Prețul benzinei scade de la un nivel record în Marea Britanie

Prețul benzinei a scăzut de la un nivel record, ceea ce a dus la reduceri în valoare de 1,50 lire sterline pe rezervor, potrivit grupului auto AA. Prețurile medii la pompă au scăzut la 188,76 pence pe litru pentru benzină și la 196,96 pence pe litru pentru motorină.

La începutul lunii, prețurile erau de 191,53p pentru benzină și 199,07p pentru motorină. AA a declarat că scăderea costurilor cu ridicata ar putea duce la economii de 10 lire sterline la un rezervor în decurs de două săptămâni.

Prețul benzinei a scăzut în Marea Britanie

Luke Bosdet, purtătorul de cuvânt al AA pentru prețurile carburanților, a declarat: „Traiectoria benzinei cu ridicata, dacă se menține, ar duce la economii de zece lire pe rezervor față de maximele record, cu condiția ca vânzătorii de carburanți să fie pregătiți să le transmită. Problema este că, în multe locuri, reducerile de preț pur și simplu nu se întâmplă, în ciuda a mai mult de șase săptămâni de scădere a costurilor.

La începutul acestei luni, autoritatea de supraveghere a concurenței din Marea Britanie a declarat că va investiga prețurile la benzină și motorină după ce a descoperit „motive de îngrijorare în unele părți” ale industriei. Autoritatea pentru Concurență și Piețe a declarat că a descoperit o creștere bruscă a prețurilor după ce combustibilul a fost procesat de rafinăriile de petrol. De asemenea, a constatat „diferențe semnificative de preț” între stațiile de distribuție din „multe zone rurale și urbane”.

Cu toate acestea, autoritatea a declarat că retailerii au transferat reducerea de 5p a accizei la carburanți către automobiliști. O parte din motivul pentru care prețurile la benzină au crescut se datorează prețului ridicat al țițeiului, care a fost determinat de războiul din Ucraina. David Cox, un analist independent în domeniul energiei, a avertizat că, deși prețurile petrolului au scăzut de la maximele recente, este posibil ca acestea să rămână ridicate din cauza conflictului în curs de desfășurare.

„Este greu de văzut cum țițeiul poate face altceva decât să crească, în timp ce războiul face ravagii, iar asta nu este o veste bună pe termen mediu pentru prețul benzinei”, a spus el.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii