Biden sub presiune. Se cere răspuns la atacul iranian

Iranul a respins ferm acuzațiile de implicare în atacul cu dronă asupra unei baze militare americane din nord-estul Iordaniei, lângă granițele cu Siria și Irak. Incidentul a avut ca rezultat moartea a trei soldați americani și rănirea a peste 30 de militari.

Washingtonul a pus acest incident pe seama grupărilor militante susținute de Iran, iar președintele Joe Biden a avertizat că Statele Unite vor răspunde în funcție de propria evaluare a situației. Aceasta reprezintă prima pierdere umană americană în contextul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, alimentate și de recentul război din Gaza dintre Israel și Hamas.

Într-un climat electoral tensionat în Statele Unite, mai exact, alegerile prezidențiale din noiembrie, președintele Biden se confruntă cu presiuni din partea rivalilor republicani pentru a adopta o poziție fermă împotriva Iranului.

Ministerul iranian de Externe a respins acuzațiile, afirmând că acestea au motivații politice și a declarat că grupurile de rezistență reacționează la acțiunile Israelului în Gaza, fără a primi ordine directe de la Teheran.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *