Președinții Comisiei Europene și Parlamentului European se duc în Israel

Într-un gest de solidaritate, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au anunțat că se vor deplasa în Israel azi, pentru a exprima sprijinul Uniunii Europene după ofensiva sângeroasă a grupului Hamas, conform unei declarații preluate de AFP.

Cei doi lideri ai Uniunii Europene și-au exprimat intenția de a-și arăta solidaritatea față de victimele atacurilor teroriste comise de Hamas și de a se întâlni cu liderii israelieni pentru a discuta situația conflictelor din regiune. Într-un comunicat comun emis de Comisia Europeană și Parlamentul European, s-a subliniat că detaliile complete ale programului vizitei vor fi anunțate ulterior.

Vizita în Israel reprezintă o inițiativă importantă din partea Uniunii Europene de a transmite un mesaj clar de sprijin pentru pace, securitate și dialog într-un moment critic pentru Orientul Mijlociu, în care tensiunile rămân ridicate și conflictele au provocat suferință și distrugere. Astfel, Ursula von der Leyen și Roberta Metsola vor juca un rol cheie în eforturile de a promova diplomația și reconcilierea în regiune.

Facebook

Comentarii

56 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *