Zelenski mulțumește României pentru sprijinul în apărarea Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a adus mulțumiri publice României și altor țări pentru sprijinul acordat apărării antiaeriene a Ucrainei, conform Ziare.com.

În cadrul discursului său, șeful statului ucrainean a subliniat importanța sprijinului primit, având în vedere apropierea iernii și anticipând intensificarea atacurilor Moscovei asupra infrastructurii ucrainene.

Zelenski a exprimat recunoștința față de toți partenerii care au contribuit la consolidarea capacității de apărare antiaeriană a Ucrainei, enumerând diverse țări printre acestea, printre care și România. În lista menționată se regăsesc Statele Unite, Germania, Franța, Marea Britanie, Norvegia, Italia, Suedia, Olanda, Slovacia, Cehia, Bulgaria, Polonia, statele baltice și altele.

Președintele ucrainean a specificat că aceste țări au furnizat diverse sisteme, printre care Patriot, NASAMS, IRIS-T, RAVEN, Hawk, și alte sisteme de rachete, contribuind astfel la consolidarea capacității de apărare antiaeriană a Ucrainei.

Zelenski a subliniat că, deși nu poate oferi detalii specifice în prezent, apărarea antiaeriană a Ucrainei este deja mult mai puternică decât în anul precedent. În final, șeful statului ucrainean a apelat la solidaritatea partenerilor occidentali, într-o perioadă în care există tot mai multe discuții cu privire la o eventuală „oboseală” a Occidentului în ceea ce privește sprijinul acordat Ucrainei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *