Zelenski se simte trădat de aliații occidentali

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat furia și sentimentul de trădare față de aliații occidentali, potrivit unor membri ai echipei sale, se arată într-un articol al revistei TIME. Cu toate acestea, Zelenski susține că nu va accepta o pace prematură și intenționează să câștige războiul.

În ultimele luni, sprijinul public pentru Ucraina a scăzut în Statele Unite, aproximativ 41% dintre americani susținând furnizarea de arme către Ucraina, față de 65% în iunie, când a început contraofensiva majoră.

În ciuda provocărilor și a criticii, Zelenski rămâne ferm în convingerea sa că Ucraina va învinge Rusia și că el este singurul care crede în această victorie.

Temerea majoră a liderului ucrainean este că lumea a încetat să mai fie receptivă la apelurile sale.

Cu toate acestea, încăpățânarea sa a pus presiune asupra echipei sale în dezvoltarea unei noi strategii și a unui mesaj coerent. Discuțiile privind posibilitatea unui acord de pace cu Rusia sunt un subiect tabu, deoarece majoritatea ucrainenilor ar respinge ideea, în special dacă ar implica pierderea teritoriului ocupat.

Zelenski se opune și unui armistițiu temporar, susținând că acesta ar lăsa o rană deschisă pentru generațiile viitoare. Cu toate acestea, el dorește să-și schimbe tactica pentru a câștiga războiul în condițiile ucrainene, intensificând producția de drone și rachete.

Cu frica că războiul ar putea să se extindă dincolo de granițele Ucrainei, Zelenski a lansat un apel către comunitatea internațională pentru a opri agresiunea rusă înainte ca situația să devină de necontrolat.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *