Zelenski, prima plecare din Ucraina în timp de război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-ar putea deplasa la New York pentru a participa la dezbaterea generală a Adunării Generale a ONU. Această vizită ar putea fi prima deplasare a lui Zelenski în afara Ucrainei de la declanşarea invaziei ruse, informează dpa, potrivit Agerpres.

Președintele Volodimir Zelenski figurează pe lista celor care vor lua cuvântul în cadrul celui mai mare eveniment anual al ONU, ce va avea loc la mijlocul lui septembrie, însă nu este încă stabilit dacă președintele ucrainean va lua parte, totuși, la reuniune.

Potrivit oficiali ai Consiliul de Securitate al ONU, o vizită a lui Zelenski era plănuită să aibă loc la reuniunea anuală a şefilor de stat şi de guvern. Însă diplomaţii consultaţi de dpa au subliniat că o decizie în această problemă va fi luată ţinând cont de evoluţiile militare din Ucraina.

Dezbaterea din anul acesta va avea loc la sediul ONU de la New York, începând cu 20 septembrie. Printre cei care ar urma să ia cuvântul se numără preşedintele american Joe Biden, cancelarul federal german Olaf Scholz şi ministrul afacerilor externe rus Serghei Lavrov.

Prezenţa preşedintelui ucrainean în sala mare a Adunării Generale ar avea un mare impact simbolic, dat fiind războiul care are loc în Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *