Președintele Iohannis va participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, luni, pe 19 septembrie, la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra, a anunțat administrația prezidențială.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, și în cartea de condoleanţe deschisă în memoria reginei Elisabeta a II-a la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România.

Înmormântarea reginei Elisabeta va avea loc la Londra, iar la funeralii vor participa mai mulți lideri mondiali și membri ai familiilor regale. Funeraliile reginei vor fi primele funeralii de stat care au loc în Marea Britanie de la cele ale premierului Winston Churchill, în 1965.

Deși tatăl reginei, George al VI-lea, a dorit ca slujba sa de înmormântare să aibă loc la capela de la Castelul Windsor, sicriul fiicei sale va fi dus la Westminster Abbey, acolo unde s-a căsătorit și a fost încoronată, și apoi va fi transportat la Windsor pentru a fi înmormântată în cavoul regal, potrivit Agerpres.

 Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai caselor regale sunt aşteptaţi să participe la funeraliile reginei Elisabeta a II-a.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *