Președintele Republicii Moldova va vizita, mâine, România

Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu

Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, va efectua mâine o vizită oficială în România, unde va fi primit de președintele Klaus Iohannis. Este prima întrevedere între cei doi șefi de stat, după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23 – 24 iunie, prin care Republica Moldova a primit statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederii, preşedintele Klaus Iohannis va reafirma sprijinul ferm al României pentru avansarea procesului de reforme din Republica Moldova, necesar pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite de Comisia Europeană, pe 17 iunie, potrivit administrației prezidențiale.

Pe lângă tema susţinerii parcursului european al Republicii Moldova, vor mai fi discutate evoluţiile regionale, în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, preşedintele Klaus Iohannis urmând să evidenţieze asistenţa pe care România o acordă Republicii Moldova, inclusiv prin Platforma de Sprijin, care a fost lansată la inițiativa Românei pentru întrajutorarea Moldovei. Cei doi preşedinţi vor aborda şi teme de interes central aflate pe agenda bilaterală, precum securitatea energetică a Republicii Moldova.

Ultima vizită a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în România a fost efectuată în noiembrie 2021 și a avut loc în contextul celebrării a 30 de ani de la lansarea parteneriatului strategic România – Republica Moldova.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *