Președintele Poloniei: Violențele dintre Hamas și Israel favorizează Rusia. Risc de presiuni migratorii asupra Europei

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul conflictului dintre gruparea teroristă Hamas și statul Israel, susținând că aceste violențe acționează în favoarea Rusiei, prin distragerea atenției internaționale de la agresiunea Moscovei asupra Ucrainei.

Într-un interviu acordat postului privat de televiziune Polsat News, președintele Duda a declarat: „Cu siguranță este în beneficiul Rusiei și al agresiunii rusești împotriva Ucrainei. Distrage atenția lumii. Dar, mai presus de toate, mă tem că va provoca, din păcate, o presiune suplimentară a migrației asupra Europei”.

Duda a atras atenția că Europa s-ar putea confrunta cu un alt val de imigranți din Orientul Mijlociu, ca urmare a acestor evenimente și că securitatea Poloniei, protecția granițelor Uniunii Europene și a zonei Schengen devin și mai importante.

Polonia a fost un susținător ferm al Ucrainei de la începutul invaziei ruse din 2022 și a găzduit peste un milion de refugiați ucraineni. Cu toate acestea, țara a respins categoric orice mecanism al Uniunii Europene care i-ar cere să preia o parte din imigranții ilegali care intră în spațiul blocului european din alte direcții.

Începând din jumătatea anului 2021, Polonia, Lituania și Letonia au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de migranți, în special din Orientul Mijlociu și Africa, care încearcă să intre ilegal din Belarus. Varșovia a acuzat Belarusul că facilitează astfel de treceri, în timp ce Minskul respinge aceste acuzații.

Facebook

Comentarii

90 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *