Preşedintele Iohannis va efectua o vizită în Belgia

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, mâine, o vizită oficială în Belgia, urmând să fie primit de regele Philippe şi să aibă consultări politice cu premierul belgian, Alexander De Croo, a informat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului va vizita şi Centrul Belgian de Cercetări Nucleare, din oraşul Mol, care cooperează îndeaproape cu instituţiile româneşti de profil. Cu acest prilej, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu o echipă de cercetători români care lucrează la centrul belgian.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Belgia are loc în cadrul unui dialog bilateral intens în ultimii ani, urmând vizitelor în ţara noastră ale regelui Philippe şi prim-ministrului Alexander De Croo, din iunie şi aprilie 2022.

„Între România şi Belgia are loc o coordonare apropiată atât în plan bilateral, cât şi în cadrul Uniunii Europene şi al NATO, iar în contextul războiului din Ucraina, cooperarea în domeniul apărării a cunoscut o dezvoltare deosebită, inclusiv prin prezenţa în România a unui contingent militar belgian, în scopul consolidării apărării pe Flancul Estic al NATO”, potrivit administrației prezidențiale.

Pe agenda convorbirilor se vor afla cooperarea politico-diplomatică şi afacerile europene, în perspectiva deţinerii de către Belgia a preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestrul al anului 2024.

Facebook

Comentarii

56 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *