Klaus Iohannis: ”România este alături de Ucraina!”

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, un mesaj de susținere poporului ucrainean, care continuă să-și apere țara, la șase luni de la declanșarea războiului. “Cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, reiterez sprijinul ferm și solidaritatea României cu Ucraina și cu bravul popor ucrainean care își apără cu curaj țara“, a afirmat președintele Klaus Iohannis, care a condamnat războiul declanșat de Rusia în Ucraina și a subliniat că țara noastră susține Ucraina.

Un mesaj de susținere pentru Ucraina a transmis, astăzi, și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care a condamnat invazia rusească în Ucraina și a amintit sprijinul pe care țara noastră l-a acordat, în tot acest timp.

”Ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO cu cea mai lungă graniță cu Ucraina, România și poporul român au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a ajuta Ucraina și refugiații ucraineni care au fugit din fața ororilor războiului. Sprijinul nostru pentru Ucraina a fost, este și va fi multidimensional și cuprinzător”, a precizat ministrul Bogdan Aurescu, amintind, printre altele, susținerea pentru obținerea de către Ucraina a statutului de stat candidat la UE în luna iunie a acestui an, alături de Republica Moldova.

„România a fost în mod tradițional unul dintre cei mai fermi susținători ai agendei europene a Ucrainei – să nu uităm că România a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de Asociere al Ucrainei la Uniune. Țin să felicit și cu acest prilej autoritățile ucrainene și cetățenii ucraineni pentru reușita de proporții istorice de a obține statutul de candidat”, a mai spus ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Cu o zi în urmă, premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis, la rândul său, un mesaj în cadrul celei de-a doua reuniuni a Platformei Crimeea, lansată în 2021, făcând apel la sprijinirea independenței, suveranității și a integrității teritoriale a Ucrainei.

În semn de solidaritate cu Ucraina, mai multe clădiri administrative, între care Palatul Parlamentului și Ministerul Afacerilor Externe, vor fi iluminate în culorile drapelului ucrainean, iar drapelul Ucrainei va fi arborat în aceste zile în fața clădirii MAE.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *