Klaus Iohannis va participa la Adunarea Generală a ONU

Președintele Klaus Iohannis va conduce, în perioada 20-21 septembrie, delegația României la cea de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, care va avea loc la New York, anunță administrația prezidențială.

 „Participarea Președintelui României la sesiunea din acest an va constitui o oportunitate de evidențiere a poziției țării noastre cu privire la actualele provocări globale, în contextul agresiunii ilegale și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, care necesită solidaritate, unitate și reacție rapidă, bazate pe respectarea dreptului internațional. Președintele Klaus Iohannis va evidenția, de asemenea, în cadrul intervenției sale naționale, necesitatea unor soluții comune în ceea ce privește celelalte provocări la nivel global precum securitatea energetică, schimbările climatice, securitatea alimentară și accesul la educație”, se arată în comunicatul administrației prezidențiale.

Tema celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU o constituie „Soluțiile prin solidaritate, sustenabilitate și știință”.

Segmentul de dezbateri generale la nivel înalt debutează pe 20 septembrie, acesta marcând cel mai important eveniment internațional anual de diplomație multilaterală.

Președintele României va susține marți, în prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale, intervenția națională în plenul Adunării Generale a ONU.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *