Klaus Iohannis – vizită oficială în Japonia

Preşedintele Klaus Iohannis a început, astăzi, o vizită oficială în Japonia, cu o întâlnire cu preşedintele Camerei Consilierilor, Hidehisa Otsuji, la sediul Camerei Superioare a Dietei Naţionale a Japoniei.

Preşedintele Camerei Consilierilor a subliniat importanţa aprofundării relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări și a vorbit şi despre invazia rusă în Ucraina. El a apreciat susţinerea Ucrainei de către România, amintind de refugiaţii ucraineni care au fost primiţi de ţara noastră.

Din delegaţia preşedintelui Klaus Iohannis fac parte ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, consilierii prezidenţiali Luminiţa Odobescu, Daniela Bârsan, Cosmin Marinescu, ambasadorul României în Japonia, Ovidiu Dranga.

Şeful statului va avea astăzi o întâlnire şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Hiroyuki Hosoda, la reşedinţa acestuia.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează de luni până miercuri o vizită oficială în Japonia.

Mâine, şeful statului va fi primit de împăratul Japoniei, Naruhito, la Palatul Imperial. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, la sediul Guvernului Japoniei, cu premierul nipon, Fumio Kishida, cu care va avea convorbiri oficiale şi va semna Declaraţia comună de instituire a Parteneriatului Strategic dintre România şi Japonia.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, o întrevedere cu autorităţile locale din Kyoto.

Joi şi vineri, şeful statului va efectua o vizită de stat în Republica Singapore, unde va avea convorbiri oficiale cu preşedintele Halimah Yacob şi cu prim-ministrul Lee Hsien Loong.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai fost în Japonia în 2019, când a participat la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito. Cu acea ocazie, şeful statului a avut şi o întrevedere cu premierul nipon de la acea vreme, Shinzo Abe.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *