Biden îndeamnă Israel să respecte „legile războiului”

Miercuri, președintele Joe Biden a făcut un apel către Israel pentru a respecta „legile războiului”, în răspunsul său la atacul fără precedent lansat sâmbătă din Fâșia Gaza împotriva teritoriului său, de către mișcarea islamistă palestiniană, Hamas.

În timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai comunității evreiești din Statele Unite, Joe Biden a subliniat importanța ca Israelul să acționeze în conformitate cu principiile legilor războiului, adăugând că „unul dintre lucrurile pe care i le-am spus premierului israelian Benjamin Netanyahu este că este foarte important ca Israelul, cu toată furia și frustrarea (…) care există, să acționeze conform legilor războiului.”

Președintele american a catalogat atacul din Fâșia Gaza drept „răul pur” și o „campanie de cruzime pură împotriva poporului evreu”, subliniind că „tăcerea înseamnă complicitate”. Joe Biden a declarat că refuză să tacă și că a discutat din nou cu premierul israelian Benjamin Netanyahu cu privire la această situație.

În ceea ce privește asistența SUA pentru Israel, Joe Biden a menționat că Statele Unite „suplimentează” ajutorul militar pentru Forțele de Apărare ale Israelului.

Cu privire la criza ostaticilor din Israel, președintele SUA a precizat că SUA „lucrează la fiecare aspect”, dar a atras atenția că „ideea că voi sta aici în fața voastră și vă voi spune ce fac este bizară”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *