Biden nu crede bilanțul palestinienilor

Președintele Joe Biden a declarat miercuri că nu are „încredere în numărul pe care palestinienii îl folosesc” pentru bilanțul morților în Gaza, fără a oferi motive clare pentru această poziție, potrivit informațiilor obținute de The Guardian.

Gaza este o enclavă controlată administrativ de gruparea Hamas, iar bilanțurile zilnice ale morților în urma raidurilor israeliene sunt anunțate de Ministerul Sănătății din Gaza, sub conducerea Hamas.

Cu toate acestea, Națiunile Unite se bazează pe cifrele furnizate de ministerul din Gaza pentru a estima numărul de morți.

Conform Ministerului Sănătății din Gaza, atacurile de represalii israeliene au provocat moartea a peste 6.500 de persoane.

În Statele Unite, Consiliul pentru Relații Americano-Islamice (CAIR) s-a declarat „profund tulburat” de comentariul lui Biden cu privire la cifrele din Gaza și i-a cerut președintelui să-și ceară scuze.

Pe măsură ce numărul morților continuă să crească în Gaza, palestinienii sunt nevoiți să își înmormânteze morții în gropi comune, identificându-i prin numere, iar unele familii folosesc brățări în speranța de a-și găsi cei dragi în cazul în care aceștia ar fi fost uciși.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *