Preşedintele Consiliului European şi preşedinta Comisiei Europene, în vizită la Seul

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, merg astăzi în vizită la Seul, unde se vor întâlni cu preşedintele sud-coreean, Yoon Suk Yeol, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Liderii europeni, care au participat la summitul G7 de la Hiroshima, Japonia, se află în prima lor vizită în această ţară din Asia de Est.

Discuţiile lor vor acoperi numeroase subiecte: de la economie la războiul din Ucraina, dar şi programele de înarmare nucleară ale Coreei de Nord.

„Uniunea Europeană şi Coreea de Sud urmează să-şi exprime sprijinul puternic comun pentru menţinerea ordinii internaţionale bazate pe reguli”, a precizat Consiliul European într-un comunicat.

Coreea de Sud, al nouălea cel mai mare exportator de arme din lume, a oferit ajutor umanitar Ucrainei. Ea a vândut, de asemenea, o mie de tancuri K2 şi obuziere autopropulsate Poloniei, care ajută în mod activ Kievul în lupta împotriva ofensivei ruse.

Politica sud-coreeană constă, în general, în a nu furniza arme ţărilor aflate în conflict.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit duminică, în marja summitului G7, cu omologul său sud-coreean, care i-a promis că va oferi ajutor suplimentar Ucrainei, inclusiv echipamente de deminare şi ambulanţe, potrivit biroului preşedintelui Yoon.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.