Președintele Consiliului European, Charles Michel: „Istoria nu va uita crimele de război comise în Ucraina”

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-a aflat miercuri în Ucraina, la Borodianka, la 50 de kilometri de Kiev. Mica localitate a fost puternic bombardată de armata rusă la începutul acestei săptămâni.

„Istoria nu va uita crimele de război care au fost comise aici, la Borodianka, la fel ca la Bucea şi în atâtea alte oraşe din Ucraina. Nu poate exista pace fără dreptate”, a declarat Charles Michel.

Preşedintele Consilului European s-a deplasat cu trenul în Ucraina, într-un moment în care această țară se confruntă cu o nouă ofensivă de amploare a Rusiei în est. ”La Kiev astăzi, în inima Europei libere şi democratice”, a transmis Charles Michel într-un mesaj pe Twitter, cu o fotografie făcută pe peronul gării din capitala ucraineană. La Kiev, Michel a avut discuții cu președintele Zelenski și alți oficiali ucraineni.

Marţi, preşedintele Consiliului European a participat la videoconferința de coordonare a liderilor transatlantici, prilej cu care a reiterat că UE va lansa Fondul de Solidaritate pentru Ucraina, pentru a susține reconstrucția democratică a acesteia.

De la declanșarea invaziei militare a Rusiei, în Ucraina au mai efectuat vizite preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Luyen, prim-miniştrii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei, premierul britanic Boris Johnson și preşedinţii Poloniei, Estoniei, Letoniei şi Lituaniei, informează Agerpres.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

73 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *