Președintele CIO critică încercarea de excludere a Rusiei de la Jocurile Olimpice

Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a criticat guvernele europene în legătură cu efortul lor de a exclude Rusia și Belarus de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

„Nu poate fi la latitudinea guvernelor să decidă ce atleți pot participa la o competiție. Acesta ar fi sfârșitul sportului mondial așa cum îl cunoaștem astăzi”, a declarat Bach la o conferință de presă organizată joi, la Lausanne, în Elveția.

Bach a descris guvernele europene drept „deplorabile” pentru că au cerut ca rușilor să le fie interzis accesul la competițiile internaționale și a atacat „standardele duble” ale acestora.

„Nu am văzut niciun comentariu despre atitudinea lor față de participarea sportivilor ale căror țări sunt implicate în celelalte 70 de războaie și conflicte armate din lume.”, a spus el.

Bach a adăugat că, deoarece nici Ucraina și nici Rusia nu au fost mulțumite de recomandările CIO privind sportivii ruși și belaruși, acest lucru ar putea indica faptul că organismul de conducere a reușit de fapt să găsească „o cale de mijloc” satisfăcătoare.

Marți, organizația a emis recomandări pentru ca sportivii ruși și belaruși să revină treptat la competițiile internaționale ca participanți neutri, Bach afirmând că participarea lor „funcționează” în ciuda războiului actual al Moscovei împotriva Ucrainei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *