Președintele Chinei îi urează lui Biden o „recuperare rapidă”, în urma infecției cu Covid-19

Președintele chinez Xi Jinping l-a contactat vineri pe președintele american Joe Biden pentru a-i ura liderului american „însănătoșire grabnică” din cauza infectării cu Covid-19, potrivit presei de stat.

Președintele Chinei i-a transmis „însănătoșire grabnică” lui Joe Biden

Biden a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și are „simptome foarte ușoare”, a precizat joi Casa Albă. Ambasada SUA din Beijing nu a răspuns imediat la o solicitare a CNBC de a comenta acest raport. Agenția de știri chineză Xinhua a folosit expresia „trimite un mesaj” pentru a descrie contactul lui Xi cu Biden. Xi și-a exprimat „cele mai profunde condoleanțe”, potrivit unei traduceri CNBC a raportului presei de stat chineze. Raportul succint nu a menționat dacă liderii au comunicat pe alte subiecte.

Miercuri, Biden a declarat reporterilor, în cadrul unei ședințe de informare, că se așteaptă să vorbească cu Xi în termen de 10 zile, dar nu a precizat motivele sau subiectele unei convorbiri. Cei doi lideri au vorbit ultima dată în martie, în principal despre invazia Rusiei în Ucraina. China a refuzat să numească atacul o invazie.

Președintele Joe Biden a declarat joi că a fost testat pozitiv pentru Covid-19, dar va continua să lucreze în timp ce se află izolat la Casa Albă, în ciuda simptomelor sale ușoare. Într-o înregistrare video postată pe Twitter, Biden le-a spus americanilor că „se simte bine” și că simptomele sale continuă să fie ușoare.

„Cred că ai auzit, în această dimineață am fost testat pozitiv pentru Covid. Dar am fost vaccinat de două ori, dublu stimulat. Simptomele sunt ușoare și apreciez foarte mult întrebările și îngrijorările voastre. Dar mă descurc bine, îmi fac multă treabă. Voi continua să o fac și între timp, vă mulțumesc pentru îngrijorare și păstrați credința. O să fie bine”, a declarat Biden, care a fost demascat în timp ce se afla afară, pe balconul Truman, în videoclipul de 20 de secunde despre care Casa Albă spune că a fost filmat de un videograf mascat și distanțat social.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii