Președintele Belarus, vizită la Moscova: Discuții cu Putin

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, se află într-o vizită de două zile în Rusia, unde se va întâlni cu omologul său, Vladimir Putin.

Potrivit informațiilor furnizate de EFE, transmise de Agerpres, cei doi lideri de stat vor discuta chestiuni bilaterale, cu accent pe acordurile convenite în cadrul Consiliului Suprem al Uniunii de Stat Rusia-Belarus din ianuarie anul trecut, desfășurat la Sankt Petersburg.

În cadrul întâlnirii de la Moscova, Putin și Lukașenko vor aborda situația regională și internațională, subliniind necesitatea coordonării acțiunilor în fața provocărilor și amenințărilor, în special în legătură cu Ucraina și NATO, a anunțat președinția rusă.

Ziua Cosmonautului

Pe parcursul zilei de vineri, cei doi lideri vor participa la evenimentele dedicate Zilei Cosmonautului și vor evalua cooperarea în domeniul spațial, după recentul zbor în spațiu al primei femei cosmonaut din Belarus.

Această întâlnire marchează primul contact dintre cei doi lideri după realegerea lui Putin, într-un scrutin prezidențial controversat în luna martie, contestat de opoziție, și după anunțul lui Lukașenko privind candidatura sa pentru un nou mandat în 2025.

Putin este la conducerea Rusiei din anul 2000, în timp ce Lukașenko a devenit președintele Belarusului în 1994, la trei ani de la destrămarea Uniunii Sovietice.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *