Preşedinta Comisiei Europene va vizita Republica Moldova, în această săptămână

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat duminică că va întreprinde o vizită în Republica Moldova la mijlocul acestei săptămâni, potrivit Agerpres.

„Lucrăm la un sprijin suplimentar pentru a ajuta Moldova să facă faţă nevoilor sale imediate de gaz şi energie electrică. Aştept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu Maia Sandu atunci când voi vizita Moldova, la mijlocul săptămânii”, a declarat Ursula von der Leyen, după convorbirea cu Maia Sandu.

Maia Sandu a declarat, pe 1 noiembrie, la Bucureşti, că Republica Moldova trece printr-o criză energetică majoră din cauza războiului din Ucraina şi riscă să rămână fără gaze şi electricitate, în această iarnă.

După ce Federaţia Rusă a bombardat reţelele ucrainene, iar Gazprom a redus la jumătate volumul de gaze livrat Moldovei, furnizarea de electricitate pentru luna viitoare a devenit incertă, iar asigurarea ţării cu energie electrică este o provocare zilnică, a punctat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în timpul vizitei de săptămâna trecută în România.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *