Preşedinta Comisiei Europene condamnă incidentele antisemite din UE

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a criticat incidentele antisemite care au avut loc în ultimele săptămâni în Europa. Aceste comentarii au fost făcute în contextul manifestațiilor și postărilor pe rețelele de social media, iar Ursula von der Leyen a subliniat importanța respingerii terorismului, antisemitismului și violenței împotriva minorităților în Europa.

Într-un interviu pentru publicația germană Bild, von der Leyen a declarat: „Aclamarea terorismului, a antisemitismului sau a violenței împotriva minorităților este josnică și nu-și are locul în Europa”.

Aceasta a adăugat că societățile democratice deschise ale Europei sunt cea mai mare putere a continentului, dar această deschidere le face, de asemenea, vulnerabile. Prin urmare, a subliniat necesitatea de a lupta împotriva urii împotriva celor care gândesc diferit, indiferent dacă aceasta se manifestă pe internet sau pe străzile europene.

Mai multe manifestații pro-palestiniene au avut loc în capitalele europene în weekend, ca reacție la bombardamentele israeliene în curs asupra Fâșiei Gaza. Aceste bombardamente au continuat de la data de 7 octombrie ca răspuns la un atac comis de combatanții grupării islamiste Hamas în sudul Israelului. Această escaladare a conflictului a dus la un număr semnificativ de victime în ambele tabere, majoritatea fiind civili.

Hamas, care controlează Fâșia Gaza, susține că peste 8.000 de oameni, în cea mai mare parte civili, au fost uciși în enclava palestiniană de la începutul războiului. În același timp, în Israel, peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, au pierit, în special în ziua atacului comis de gruparea islamistă palestiniană, care a fost calificată drept organizație „teroristă” în special de către Statele Unite și Uniunea Europeană.

Facebook

Comentarii

64 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *